|
|
Напишано од Maja
|
|
Среда, 24 Ноември 2010 11:34 |
Роден: 4.7.1941
Прекар: \"The Myth\"
Место: Guanabacoa, Cuba
Тежина: 111 kg definiran
123 kg ван сезона
Гради: 147 cm
Половина: 68.5 cm
Листови: 51 cm
Sergio Oliva беше член на кубанскиот национален тим во кревање на тегови. Додека екипата била во Кингстон, Јамајка1962 година, Sergio ја искористи оваа шанса и пребега во САД. Најпрво живеел во Miamiju, каде работел секакви физички работи и во 1963 година се сели во Chicago. Таму ќе се вработи како полицаец и од кревање на тегови потполно се префрла на бодибилдинг. 1966-та година ја освојува IFBB титулата Mr World и истата таа година настапува и на Mr Olympiji каде титулата сепак ќе ја освои Larry Scott.
|
|
Повеќе...
|
|
|
Напишано од Maja
|
|
Четврток, 28 Октомври 2010 08:27 |
|

Michael Waddington - Биографија
Име: Michael Waddington
Спорт: Natural Body Building
Датум на раѓање : 2. јули 1973
Старост: 35 години
Домашна теретана: Synergise Exercise, Brisbane
Години во натпреварување (аматерски): 17
Години во натпреварување (професионално): 2
Најголеми достигнувања: Natural Mr. Olympia 2006 (Висока класа)
|
|
Повеќе...
|
|
Напишано од Administrator
|
|
Недела, 14 Февруари 2010 20:58 |
|
Брус Ли, еден од највлијателните боречки актери во 20-от век, доби своја фигура од восок во светски познатиот музеј Мадам Тисо. Остатокот од информацијата на овој линк.
|
|
|
|
|
Сабота, 21 Ноември 2009 14:22 |
Сакам да вежбам затоа што ми помага да се ослободам од многу стрес, а и ми помага да го имам изгледот кој го посакувам. Подобро се чувствувам после вежбање и за мене стана многу зависничко хоби. Едноставно заљубена сум во тоа!
|
|
Повеќе...
|
|
|
|
Петок, 13 Март 2009 13:32 |
|
Наредникот Alfred Moss Најсилниот човек во Британската Војска
Наредникот Moss победи на натпреварот по Гиманастика на Британската Армија во 1900 г. и беше првиот инструктор по гимнастика со Сертификат кој му овозможи да го предава спортот на деца, жени и мажи повеќе од 20 години. Рангот на Наредник го стекна за исклучителни достигнувања за време на Втора Светска Војна но доста порано во тогаш познатата Британска колонија Индија тој се разви во Strongman, а покасно работеше со сличните на него: Cyr, Sandow и Професорот Attila.
Како што можете да видите од сликата, Наредникот Moss имаше многу импресивно тело. Во 1902 тој влезе на натпреварот Bernarr Macfadden's Best & Most Perfectly Developed Man кој се одржал во Англија и во САД. Тогаш го сметале за фаворит, поголем и подобро развиен од евентуалниот победник Al Treloar. На овој натпревар Moss бил дисквалификуван за неговите тетоважи кои ги стекнал додека бил сместен во Индија.
Текст: Optimum Nutrition, превод и издавачки права Bodybuilding.com.mk. |
|
|
|
|
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 Следно > Крај >>
|
|
Лист 1 од 5 |